Suuri keramidikoulu

Mitä keramidit ovat ja miksi ne ovat iholle tärkeitä? Miten ne toimivat ja mitä ne tekevät iholle?

Miten keramidit toimivat?

Keramidit ovat tärkeitä iholle, koska ne muodostavat osan ihon pintakerroksesta – ihon suojamuurista. Mutta mitä keramidit ovat ja miksi ne ovat iholle tärkeitä? Keramidit ovat osa ihon lipidirakennetta ihon suojamuurin solujen välissä. Suojamuuri muodostaa iholle suojaavan kilven, joka torjuu ulkoisia tekijöitä ja samalla säilyttää ihon luonnollista kosteutta. Monissa iho-ongelmissa iho tuottaa liian vähän keramideja. Tämä johtaa ihon suojamuurin heikentymiseen ja toimintahäiriöihin. Tämä voi puolestaan tehdä ihosta kuivuudesta karhean ja ärtyneen.CeraVe Moisturizing Cream vahvistaa ihon suojamuuriaKeramidit ja hyaluronihappo

Kun ihoon lisätään oikeanlaisia keramideja esimerkiksi CeraVe-ihonhoitotuotteiden avulla, sillä voidaan kompensoida ihon omia puuttuvia keramideja, jolloin ihon suojamuuri vahvistuu. Tämä suojaa ihoa ulkoisten tekijöiden aiheuttamalta kuivumiselta. Lisäksi vahva suojamuuri pystyy säilyttämään ihossa luontaista kosteutta. Hyvin toimiva ihon suojamuuri tarkoittaa siis vähemmän kuivaa ihoa.

Hyaluronihappo, joka on myös CeraVe-kosteustuotteiden tärkeä ainesosa, on yksi tehokkaimpia ihossa kosteutta säilyttäviä ainesosia. Tiesitkö, että hyaluronihappo voi sitoa jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä? Kun voiteeseen on lisätty hyaluronihappoa, se auttaa lisäämään ihon kosteuspitoisuutta.

Tutkimusten mukaan CeraVe Moisturising Cream auttaa vähentämään ihon kuivuutta jo ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen ja pitämään ihon kosteutettuna jopa 24 tuntia.