SPF
Banner Image

Jokainen, joka on kokenut kuivaa ihoa, tietää, kuinka epämiellyttävältä se voi tuntua, kun iholta puuttuu kosteutta. Koska iho on suurin elimemme, sen hyvinvointi vaikuttaa koko kehoon. Lue, mistä kuiva iho johtuu ja miten kuivaa ihoa voi hoitaa.

Monet ihmiset kärsivät ihon kuivuudesta, ja se on usein pahinta talvikuukausina, kun lämpötila ja kosteus laskevat. Kuiva iho voi johtua sisäisistä ja ulkoisista tekijöistä, kuten UV-säteilystä, lämpötilan muutoksista, ikääntymisestä ja hormonaalisista muutoksista.

Oikeanlaisella, ihollesi sopivalla ihonhoidolla voit vahvistaa ihon suojamuuria ja saada kuivan ihon hallintaan.

Mikä on tyypillistä kuivalle iholle?

Kuiva iho on yleinen iho-ongelma, jota esiintyy usein käsissä, säärissä ja kasvoissa, mutta sitä voi esiintyä missä tahansa kehossa.

Kuiva iho on helposti tunnistettava iho-ongelma, jolle on ominaista tylsän ja väsyneen näköinen iho. Se johtuu siitä, että iholta puuttuu luonnollisia öljyjä, ja se voi tuntua karhealta.

Joissakin tapauksissa iho kuoriutuu, kutisee, siinä on kuivia ryppyjä, se on punainen ja ärtynyt. Kasvoilla kuivan ihon tunnistaa yleensä siitä, että iho tuntuu kireältä ja lähes "liian pieneltä" kasvoille.

Kun ihosta tulee kuiva, se johtuu siitä, että ihon luonnollinen vesipitoisuus haihtuu. Tämä tapahtuu sen seurauksena, että epidermiksen rasvapitoisuus on joko heikentynyt tai puuttuu. Arkipäiväiset asiat, kuten tiheä käsien pesu tai kuumat suihkut, voivat kuivattaa ihoa entisestään.

Miksi ihosi on kuiva?

Ihon kuivumiseen on useita syitä. Se voi johtua sekä sisäisistä että ulkoisista ihoon vaikuttavista tekijöistä.

Ulkoiset tekijät

 • UV-säteily: Auringonvalo rasittaa ihoa, ja sillä voi olla kuivattava vaikutus.
 • Vesi: Vaikka se kuulostaa vastenmieliseltä, liika vesi voi itse asiassa kuivattaa ihoa ja poistaa siitä öljyä ja kosteutta. Se on yksi yleisimpiä syitä kuivalle iholle.
 • Äärimmäiset lämpötilat:

  Sekä äärimmäinen kuumuus että kylmyys voivat rasittaa ihoa. Kun on kuuma, hikoilu lisääntyy ja iho menettää enemmän nestettä.

  Toisaalta, kun on hyvin kylmä, kylmyys voi aiheuttaa talirauhasten ja verisuonten supistumisen, mikä rajoittaa verenkiertoa ja ravinteiden saantia ihoon. Myös alhainen ilmankosteus, esimerkiksi kuiva kuuma ilman, voi johtaa ihon kosteuden menetykseen.

 • Ihonhoitorutiini: Kuiva ja herkkä ihokin tulisi puhdistaa säännöllisesti - suosittelemme kuitenkin aina valitsemaan ihotyypillesi ja erityistarpeisiisi sopivat ihonhoitotuotteet. 
 • Epäterveelliset elämäntavat:Terve iho tarvitsee kosteutta ja ravinteita. Jos syöt epätasapainoista, vitamiinipuutteista ruokavaliota ja juot liian vähän nestettä, se näkyy ihossasi. Myös alkoholinkäyttö ja tupakointi voivat vaikuttaa ihoon.

Sisäiset tekijät

 • Ikääntyminen: Ikään liittyvä ihon kuivuus vaikuttaa lopulta kaikkiin. Ajan myötä ihon kyky sitoa kosteutta vähenee ja ihosta tulee kuiva.
 • Hormonaaliset vaihtelut: Kuiva iho voi johtua myös hormoneista. Murrosiässä tapahtuvat hormonaaliset muutokset johtavat yleensä rasvaiseen ihoon ja epäpuhtauksiin, mutta myöhemmällä iällä tapahtuvat vaihtelut voivat aiheuttaa päinvastaisia oireita. Kuiva iho raskauden tai vaihdevuosien jälkeen ei siis ole harvinaista.
 • Psykologiset syyt: Myös mielenterveytemme vaikuttaa ihoomme ja sen kuntoon. Jos elämässämme on stressi- tai masennusjaksoja, se voi joskus näkyä ihon kalpeutena ja kuivuutena.

Ihonhoito kuivalle iholle

Ihoon kohdistuvien ulkoisten ja sisäisten tekijöiden lisäksi myös ihonhoitotuotteillamme on merkitystä. Jos haluat päästä eroon kuivasta ihosta, on olemassa joitakin ainesosia, joita on hyvä etsiä, kun etsit optimaalista ihonhoitotuotetta kuivalle iholle.

Me CeraVella olemme erikoistuneet kosteuttavien ihonhoitotuotteiden kehittämiseen, joiden kaikkien koostumuksessa on ainesosia, kuten keramideja, jotka ovat tärkeitä hyvin toimivan ihon suojamuurin kannalta.

Ilman keramideja ihon suojamuuri heikkenee, mikä voi johtaa kuivaan ihoon. CeraVen tuotteissa olevat 3 keskeistä keramidia vahvistavat ihon omaa suojamuuria ja parantavat ihon kosteusominaisuuksia.

1. Hoitava kasvojen puhdistusaine

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Kuivan ihon kosteuttavan ihonhoitorutiinin ensimmäinen vaihe on hellävarainen kasvojenpuhdistusaine, joka puhdistaa ihon liasta ja muista epäpuhtauksista. Kuivalle ja erittäin kuivalle iholle suosittelemme kosteuttavaa ja vaahtoavaa Hydrating Foaming Oil Cleanser -öljypuhdistusainettamme.

Skvalaaniöljyä ja triglyseridiä sisältävä puhdistusaine ei ole rasvainen ja se rauhoittaa ja puhdistaa ihoa hellävaraisesti. Tätä puhdistusainetta voidaan käyttää sekä vartalolle että kasvoille.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

2. Kosteuttava kasvovoide

Puhdistuksen jälkeen voit levittää kasvovoidetta. Suosittelemme Moisturising Lotion -kosteusvoidettamme, joka on silkkisen pehmeä hyaluronihappoa sisältävä kosteusvoide.

Tämä voide auttaa vahvistamaan kasvojen ja vartalon suojamuuria 3 välttämättömällä keramidilla. Se on rikastettu hyaluronihapolla, joka kosteuttaa ihoa.

Voide on hajusteeton ja sopii kuivalle ja erittäin kuivalle iholle.

Saatat pitää myös näistä tuotteista

CeraVelta löydät laajan valikoiman kuivalle iholle sopivia ihonhoitotuotteita. Tutustu valikoimaamme ja löydä täydellinen lisä ihonhoitorutiineihisi.

Message
Download Chrome