SPF
Banner Image

MITÄ OVAT KERAMIDIT?

Keramidit, jotka tunnetaan myös nimellä lipidit, ovat ihossa luonnostaan esiintyviä rasvahappoja. Niillä on tärkeä rooli ihon suojamuurissa, sillä ne toimivat eräänlaisena laastina, joka sitoo soluja yhteen ja pitää ihon suojamuurin ehjänä.


Jos ihon keramiditaso laskee, ihon suojamuuri heikkenee ja iho kuivuu todennäköisemmin, eikä se kestä enää yhtä hyvin bakteereja, organismeja ja saasteita. Ihon suojamuurin vahvistamiseksi voi siis olla syytä sisällyttää keramidit ihonhoitorutiiniisi.

TOSIASIOITA KERAMIDEISTA

  • Keramidit ovat lipidejä
  • Keramideja esiintyy luonnostaan ihossa
  • Keramidit ovat tärkeä ihon suojamuurin rakennusaine.
  • CeraVen sisältämät keramidit vahvistavat ihon suojamuuria ja antavat pitkäkestoista kosteutusta.

Miten keramidit toimivat?

Keramidit ovat osa ihon lipidirakennetta ihon suojamuurin solujen välissä ja muodostavat suojakilven kehoon kohdistuvia ulkoisia vaikutuksia vastaan. Samalla ne auttavat ihoa varmistamaan, että vesi ja kosteus eivät haihdu ihosta ja haitalliset bakteerit tai hiukkaset pysyvät poissa.

Jos ihosta puuttuu keramideja, se voi heikentää ihon suojamuuria, mikä voi johtaa ärtyneeseen ja kuivaan ihoon.

cerave lotiune de curatare

Mikä voi vaikuttaa ihon keramiditasoihin?

On useita syitä siihen, miksi ihon keramidipitoisuus voi olla alhainen.

Hyaluronihappo, joka on myös CeraVe-kosteustuotteiden tärkeä ainesosa, on yksi tehokkaimpia ihossa kosteutta säilyttäviä ainesosia. Tiesitkö, että hyaluronihappo voi sitoa jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä? Kun voiteeseen on lisätty hyaluronihappoa, se auttaa lisäämään ihon kosteuspitoisuutta.

TIän myötä osa ihomme keramideista vähenee. Tämä on luonnollinen prosessi, jonka voimme ottaa huomioon ihonhoitorutiineissamme.

Keramiditasoihin voivat kuitenkin vaikuttaa myös käyttämämme tuotteet ja tapa, jolla hoidamme ihoamme. Kova kuorinta tai hankaus ja liiallinen auringonotto voivat myös vahingoittaa ihoestettä, sillä ne poistavat ihosta tärkeitä lipidejä. Näin iho on alttiimpi mikro-organismeille, joita vastaan ihon tarvitsee suojautua.

Keramidit vahvistavat ihon suojamuuria

Jos haluat vahvistaa ihosi suojamuuria, voit käyttää ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät tätä ainesosaa.

Keramideja sisältävää ihonhoitoa voidaan käyttää lähes kaikille ihotyypeille herkästä rasvoittuvaan ja kuivaan ihoon. Kuiva ja herkkä iho on usein merkki siitä, että ihon suojamuuri on heikentynyt. Ihon on vaikea säilyttää kosteutta ja suojautua ulkoisilta vaikutuksilta. Tällöin iho alkaa reagoida, mikä voi ilmetä ärsytyksenä, punoituksena ja kuivuutena.

CeraVen kaikki tuotteet sisältävät keramideja. Sisällyttämällä keramideja ihonhoitorutiineihisi voit auttaa ihoasi palauttamaan sen luonnollisen suojakerroksen ja tekemään siitä joustavamman ja pehmeämmän.

spf-article-img-01

Palauta ihon kosteustaso keramidien ja hyaluronihapon avulla

Kun lisäät keramideja CeraVen kaltaisella ihonhoitotuotteella, voit kompensoida ihon keramidien puutetta ja auttaa samalla ylläpitämään ihon kosteustasoa. Joistakin CeraVen kosteuttavista ihonhoitotuotteista löydät myös toisen ainesosan, joka voi varmistaa ihon kosteuspitoisuuden: hyaluronihapon.

Hyaluronihapolla on kyky sitoa kosteutta ihossa, ja se voi sitoa jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä. Jos sinulla on taipumusta kuivaan ihoon, suosittelemme hyaluronihappoa sisältäviä tuotteita, jotka lisäävät ihon kosteustasoa.

Kosteusvoiteemme sisältää sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa että kolmea keskeistä keramidia, jotka yhdessä auttavat ylläpitämään kosteutta ihossa ja vahvistamaan ihon luonnollista suojamuuria.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että voide auttaa vähentämään kuivaa ihoa heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen ja kosteuttaa ihoa jopa 48 tunnin ajan.

Message
Download Chrome