SPF
Banner Image

Mitä ovat kuivat laikut?

Kuivat laikut iholla näkyvät usein alueina, joilla iho on karheampi, se voi olla yleensä hilseilevä ja siinä voi olla myös punoitusta. Niitä voi esiintyä missä tahansa osassa kehoa, mutta niitä esiintyy usein kasvoissa, käsissä ja jaloissa.

Ihon kuivat laikut ovat yleinen ongelma, joka voi olla kiusallinen. Kuivuutta on kuitenkin mahdollista vähentää kosteuttamalla ihoa ja välttämällä ihoa kuivattavia toimintoja ja tapoja.

Kuivien iholaikkujen syyt

Kuiva iho voi johtua sekä sisäisistä että ulkoisista tekijöistä. Siihen voi liittyä mitä tahansa genetiikasta elämäntapaan ja ihon puhdistamiseen käyttämiisi tuotteisiin. Seuraavaksi kerromme joitakin yleisimpiä syitä kuiviin iholäiskiin.

 • Kausiluonteinen ja tilapäinen kuivuus

  Iho, joka tuntuu karhealta, erityisesti käsissä ja jaloissa, johtuu usein tilapäisestä kuivuudesta. Sitä esiintyy, kun iho menettää liikaa kosteutta.

  Vuodenaikojen vaihtelut voivat lisätä kuivuuden riskiä monilla ihmisillä, erityisesti kuivina, kylminä talvikuukausina, jolloin lämpötila ja kosteus ovat alhaisimmat.

 • Genetiikka

  Saatat olla myös geneettisesti altis kuivalle iholle. Jos jollakulla suvussasi on kuivuusongelmia tai kuivaa ihoa, on todennäköisempää, että sinullakin esiintyy kuivaa ihoa.

 • Kosketus allergeeneihin

  Altistuminen allergeenille, kuten hajusteille ja tietyille puhdistusaineille, voi ärsyttää joidenkin ihmisten ihoa ja aiheuttaa karheita ja kuivia laikkuja kasvoille tai vartalolle. Tätä kutsutaan usein kosketusihottumaksi, joka voi aiheuttaa kutinaa, punoitusta ja kuivuutta.

 • Elämäntapa ja ihonhoitorutiinit

  Myös monet päivittäiset tavat voivat vaikuttaa siihen, miltä ihosi näyttää ja tuntuu. Esimerkiksi ihon liiallinen puhdistaminen ja peseminen kovilla tuotteilla tai liian pitkät, kuumat kylvyt. Nämä voivat viedä iholta sen luonnolliset öljyt ja johtaa ihon kuivumiseen.

Kuivunut iho voi myös aiheuttaa kuivuutta, joka voi näkyä laikkuina vartalolla tai kasvoilla.

Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Miltä kuivat iholaikut näyttävät?

Kuivan ihon laikut voivat näyttää erilaisilta eri ihmisillä. Monissa tapauksissa ne ovat punaisia, valkoisia tai ruskeita, ja niiden pinta on karhea ja hilseilevä.

Iholäiskien väri voi joskus olla osoitus siitä, miksi niitä esiintyy, mutta vain lääkäri voi tehdä tämän arvion. Jos ihosi on kuiva, hilseilevä, halkeileva, vuotava tai kivulias, on tärkeää, että käyt lääkärissä.

Missä kuivia laikkuja voi esiintyä?

Kuivia iholaikkuja voi esiintyä missä tahansa, sekä kasvoilla että vartalolla. Kuivien laikkujen sijainti iholla voi vaihdella. Joillakin kuivia laikkuja on yleensä vain kasvoilla ja kaulalla, joillakin niitä on jaloissa, kun taas toisilla niitä voi esiintyä useissa paikoissa kehossa.

Joitakin yleisimpiä paikkoja, joissa kuivia laikkuja esiintyy, ovat:

 • Kasvot

  Kasvomme altistuvat vähän kaikelle. Kasvojen iho altistuu päivittäin ulkoisille vaikutuksille ja eri lämpötiloille, minkä vuoksi joillekin ihmisille kehittyy kuivia laikkuja. Erityisesti talvikuukausina, kun kylmät lämpötilat ovat vallitsevia ja ilmankosteus on alhainen, iho voi reagoida kuivana.

  Kasvojen kuivuutta voi olla vaikea peittää, minkä vuoksi se voi olla monille kiusallista.

 • Kädet

  Kädet ovat myös kehon osa, joka altistuu päivän mittaan erilaisille tekijöille, kuten käsienpesulle, kosketukselle kemikaalien kanssa ja sääolosuhteille. Nämä kaikki tekijät voivat poistaa iholta kosteutta ja johtaa kuivaan, karhealta tuntuvaan ihoon.

 • Jalat

  Jalat voivat olla alttiita kuivalle iholle ja joissakin tapauksissa kovettumille. Tämä johtuu sekä siitä, että ne viettävät paljon aikaa suljetuissa kengissä, että siitä, että ne kantavat painoamme. Tämä voi aiheuttaa kovettumia alttiimpiin kohtiin, kuten isovarpaan ja kantapään alle.

 • Kyynärpäät ja polvet

  On melko tavallista, että polvien ja kyynärpäiden iho tuntuu hieman karheammalta. Nämä ovat usein alueita, jotka monet ihmiset jättävät huomiotta kosteusvoidetta käyttäessään. Voit pehmentää ja kosteuttaa ihoa käyttämällä runsasta voidetta tai rasvaa, kuten CeraVe Advanced Repair Ointment -voidetta, joka voi vähentää kuivuutta.

 • Kaula

  Miehet, jotka ajavat partansa säännöllisesti, saattavat huomata kaulan ihon muuttuvan karheammaksi. Siksi onkin tärkeää suojata ihoa partateriltä parranajon aikana ja kosteuttaa ihoa sen jälkeen.

 • Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Luo ihonhoitorutiini kuiville ihoalueille CeraVen avulla

CeraVelta löydät kuivalle iholle suunniteltuja tuotteita, joiden koostumuksessa on sekoitus kolmea keskeistä keramidia, jotka ovat tärkeitä ihon kosteudensidontakyvyn kannalta.

Tuotteemme on suunniteltu säilyttämään kosteutta häiritsemättä ihon suojamuuria. Kun etsit tuotteita kuiville ihoalueille, suosittelemme keramidien yhdistämistä ihon hellävaraisen kuorinnan varmistaviin ainesosiin, kuten salisyylihappoon ja maitohappoon.

Kun kosteutuksen ja kuorinnan yhdistelmää käytetään yhdessä osana päivittäistä ihonhoitorutiinia, se voi auttaa parantamaan kuivien ja karheiden ihoalueiden ulkonäköä ja tuntua.

Käytä kosteusvoidetta päivittäin

Yksi tapa pehmentää kuivia ja karheita ihoalueita on kosteuttavat ihonhoitotuotteet. Suosittelemme kosteusvoiteen levittämistä päivittäin puhtaalle, hieman kostealle iholle (suihkun jälkeen), jotta kosteus saadaan sidottua ihoon.

Voit esimerkiksi valita kuivalle ja erittäin kuivalle iholle tarkoitetun CeraVe Moisturising Lotion -kosteusvoiteen, jota voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle. Tämä voide auttaa vahvistamaan ihon suojaverkkoa ja ylläpitämään ihon luonnollista kosteustasoa.

Valitse tuotteita, jotka tarjoavat hellävaraista kuorintaa

Kuivat, karheat ihoalueet voivat johtua kuolleiden ihosolujen kertymisestä, joten suosittelemme hellävaraisen kuorintavoiteen tai -voiteen käyttöä.

Voit valita tuotteita, jotka sisältävät kemiallisia kuorinta-aineita, kuten salisyylihappoa ja maitohappoa, jotka auttavat liuottamaan kuolleita ihosoluja hellävaraisesti ihon pinnalta.

Käytä vartalon kuivalle, tylsälle ja karhealle iholle CeraVe Smoothing Cream -voidetta, joka auttaa kuorimaan, tasoittamaan ja pehmentämään ihoa. Voide on hajusteeton ihonhoitotuote, joka sisältää salisyylihappoa ja maitohappoa parantamaan erittäin kuivaa ja karheaa ihon rakennetta.

Käytä mietoa, ei-kuivattavaa puhdistusainetta.

Kasvojen kuiville alueille suosittelemme hellävaraista kasvovettä, jossa on kosteuttavia ainesosia, kuten keramideja ja hyaluronihappoa.

CeraVe SA Smoothing Cleanser sisältää keramideja, hyaluronihappoa ja salisyylihappoa hellävaraiseen kuorintaan. Se auttaa puhdistamaan ja pehmentämään ihoa häiritsemättä ihoestettä.

Voit myös kokeilla hyaluronihappoa sisältävää CeraVe Hydrating Cleanser -puhdistusainetta tai CeraVe Foaming Cleanser -puhdistusainetta, jos ihosi on altis epäpuhtauksille.

Käytä ravitsevaa käsi- ja jalkavoidetta

Jos sinulla on taipumusta saada kuivia laikkuja jalkoihin tai käsiin, voit löytää erityisesti näille alueille suunniteltuja kosteuttavia tuotteita.

Erittäin kuivalle jalkojen iholle kokeile kuorivaa ja kosteuttavaa SA Renewing Foot Cream -jalkavoidetta.

Ravitseva käsivoide, kuten CeraVe Reparative Hand Cream, auttaa kosteuttamaan ja rauhoittamaan kuivia käsiä päivän aikana ja liikkeellä ollessa.

Vauvojen ja lasten ihon kuivuus

Vauvoilla ja lapsilla voi myös olla kuivia ihoalueita. On melko tavallista, että pienillä vauvoilla on kuiva iho, joka voi olla hilseilevä.

Vanhemmilla lapsilla ulkoiset tekijät voivat aiheuttaa kuivaa ihoa ja laikkuja, joille on ominaista liiallinen kuivuus.

Message
Download Chrome