SPF
Banner Image

Monilla vastasyntyneillä on yleensä kuiva tai hilseilevä iho, mikä on täysin luonnollista ja voi johtua siitä, että ihon luonnollinen talintuotanto ja -eritys ei ole vielä alkanut.

Me CeraVella opastamme sinua, miten voit parhaiten hoitaa kuivaa ihoa oikeilla tuotteilla. Ravitsevalla tuotteella voit vastata herkän ihon tarpeisiin, tukea sen suojamuuria ja pitää ihon kosteutettuna ja miellyttävän tuntuisena.

Miksi vauvoilla on kuiva iho?  

Vastasyntyneillä vauvoilla on usein hyvin kuiva ja jopa hilseilevä iho ensimmäisinä päivinä syntymän jälkeen. Tämä on melko yleistä, ja se voi johtua siirtymisestä lapsivedessä olosta kohdun ulkopuoliseen kuivaan ilmaan.

Vauvojen iho voi kuivua useista eri syistä, ja onkin tärkeää tietää, miksi vauvan iho voi kuivua, jotta voit hoitaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Alta löydät tietoa vauvan ihosta:

Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Vauvojen iho on ohuempi

Vauvan ihon uloin kerros on noin 30 % ohuempi kuin aikuisilla*. Tämä tekee vauvan ihosta herkemmän ja alttiimman menettämään kosteutta, jolloin ihosta tulee kuiva ja ehkä jopa hilseilevä. Kuiva iho on yleisintä nilkkojen, ranteiden ja vatsan ympärillä, mutta sitä voi esiintyä missä tahansa kehonosassa.

Kun lapsi syntyy, iho ei välttämättä ole täysin toimiva tai rakenteellisesti valmis verrattuna aikuisen ihoon. Ihon täydellinen kehitys kestää kahdesta neljään vuotta, ja ensimmäisten viiden vuoden aikana lasten ihon keskimääräinen kosteustaso on alhaisempi kuin aikuisten ihon.


Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Vauvojen ihon pH-arvo on korkeampi

Imeväisen ihon pH-arvo on korkeampi kuin aikuisen, jonka ihoeste on hapan, mikä auttaa elimistöä puolustautumaan ulkoisilta vaikutuksilta.

Vauvojen ihon pH-arvo on sitä vastoin korkeampi, joten se on herkempi ulkoisille tekijöille. Ihonhoitotuotteet, joiden pH-arvo on vauvan iholle sopiva ja jotka sisältävät välttämättömiä keramideja, voivat vahvistaa ihoestettä ja auttaa hoitamaan kuivaa ihoa**.


Miten minimoida vauvojen kuiva iho

Kuten ehkä tiedätkin, vauvoilla on usein kuiva iho. Kuivan ihon taustatekijä iästä riippumatta on heikentynyt ihon suojamuuri. Olemme koonneet 3 vinkkiä siihen, miten vauvojen kuivaa ihoa voidaan vähentää:

 • Kylvetä vauva vain kahdesta kolmeen kertaa viikossa vedessä, joka ei ole liian kuumaa***.
 • Vältä hajustettuja pesu- tai ihonhoitotuotteita. Käytä sen sijaan mietoja tuotteita, joissa ei ole saippuaa eikä muita hajusteita ja joiden koostumus sisältää ainesosia, jotka kosteuttavat ja vahvistavat ihon suojamuuria.
 • Kuivaa vauva varovasti pyyhkeellä kylvyn jälkeen ja levitä kosteusvoidetta, joka auttaa säilyttämään kosteuden. ****. Valitse voide, joka sisältää lipidejä suojaavan suojakerroksen ylläpitämiseksi.

  Muista myös käyttää kosteusvoidetta säännöllisesti, jotta kuiva iho pysyy kurissa.

Ihonhoito vauvoille, joilla on kuiva iho

Vanhemmat voivat valita monia eri vaihtoehtoja vauvojen kuivan ihon torjumiseksi. Yksi monipuolinen keino on kuitenkin vahvistaa ja ylläpitää ihon suojamuuria oikealla ihonhoitorutiinilla.

Suojamuuri on ihon uloin kerros, ja se koostuu ihosoluista, joita rasvamolekyylit (lipidit) pitävät yhdessä. Keramidit auttavat luomaan esteen, joka auttaa estämään kosteuskatoa ja samalla lukitsee kosteuden ihoon.

Siksi voitkin hyötyä ihonhoitotuotteista, jotka sisältävät ravitsevia ainesosia, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna, pehmeänä ja miellyttävänä. Keramidien lisäksi myös hyaluronihappo on tehokas ihonhoitoaine, joka kosteuttaa ihoa sitomalla vettä ihon pintaan.

Ihonhoitotuotteet kuivalle iholle

Olemme koonneet yhteen joitakin kosteuttavia tuotteitamme, jotka kaikki sisältävät keramideja ja hyaluronihappoa ja hoitavat vauvasi kuivaa ja herkkää ihoa.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Mitkä ovat tyypillisiä syitä kuivalle iholle?

Iästä riippumatta kuiva iho voi johtua monista eri tekijöistä. Olemme koonneet yhteen joitakin yleisimpiä kuivan ihon syitä, joista on hyvä olla tietoinen sekä vauvan että vanhempien kannalta.

Oikeanlaisella, säännöllisellä ihonhoidolla voit saada kuivan ihon hallintaan.
 • * Stamatas, G., Nikolovski, J., Luedtke, M., Kollias, N. (2010). "Infant Skin Microstructure Assessed In Vivo Differs From Adult Skin in Organisation and at the Cellular Level." (Imeväisikäisen ihon mikrorakenne in vivo arvioituna eroaa aikuisen ihosta organisaatiossa ja solutasolla.) Paediatric Dermatology. 27(2).

  ** Schachner, L., Andriessen, A., Benjamin, L., Bree, A., Lechman, P., Pinera-Lllano, A., Kircik, L. (2020). "Konsensus keramidia sisältävän ihonhoidon merkityksestä vastasyntyneiden ja imeväisikäisten normaalissa ja herkässä ihossa". Journal of Drugs in Dermatology 19 (8), 769-773.

  *** https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/newborn-bathing#:~:text=Mutta%2C%20se%20voi%20myös%20puhdistua%20joka%20vaipan%20vaihdon%20aikana.

  **** Telofski, L., Morello, .A, Mack Correa, M., Stamatas, G. (2012). Imeväisen ihoeste: voimmeko säilyttää, suojata ja parantaa estettä? Dermatology Research and Practice. 198789.

Message
Download Chrome