SPF
Banner Image

KASVOJEN PUHDISTUSAINE ON TÄRKEÄ VAIHE RUTIINISSASI

Kasvojenhoidossa moni asettaa etusijalle oikean kasvovoiteen, seerumin tai kasvohoidon, mutta harva ymmärtää, miten tärkeää oikea kasvojen puhdistusaine on ihon hoidon ja hyvinvoinnin kannalta.

Voit kysyä keneltä tahansa ihotautilääkäriltä, ja he kertovat, että kasvojen puhdistusmenetelmällä ja käyttämilläsi tuotteilla voi olla suuri merkitys ihollesi.

FAKTOJA KASVOJEN PUHDISTUSAINEISTA

  • Kasvojen puhdistusaineet auttavat ylläpitämään ihon tasapainoa ja vahvistavat ihon puolustuskykyä.
  • Päivittäinen kasvojen puhdistus poistaa kuolleet ihosolut, ylimääräisen talin ja vähentää epäpuhtauksia.
  • On hyödyllistä, jos puhdistustuotteiden pH-arvo on sama kuin ihosi luonnollinen pH-arvo (noin 5,5).

Miksi kasvojen puhdistus on tärkeää?

Kasvojen puhdistusaineen tulisi olla ihonhoitorutiinisi ensimmäinen vaihe sekä aamuin että illoin. Se on tärkeää, koska se auttaa poistamaan epäpuhtaudet, öljyn ja kuolleet ihosolut iholta. Jos ihoa ei puhdisteta säännöllisesti, nämä epäpuhtaudet voivat kerääntyä ja tukkia ihohuokoset, mikä voi johtaa iho-ongelmiin, kuten mustapäihin ja aknealttiuteen.

Sen lisäksi, että kasvojen puhdistus pitää ihon puhtaana, se auttaa myös valmistelemaan ihoa tuleville ihonhoitotuotteille. Ihon puhdistus valmistelee ihoa ja poistaa kaikki esteet, jotka saattavat estää tuotteita tunkeutumasta ihoon.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä kasvojen puhdistusaine voi auttaa ylläpitämään ihon suojamuurin terveyttä, mikä on välttämätöntä ihon suojaamiseksi ulkoisilta vaikutuksilta, kuten UV-säteiltä, bakteereilta ja vapailta radikaaleilta.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Mikä on ravitseva puhdistusrutiini?

Tutkimme yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa yli 10 000 naisen puhdistusrutiineja vuonna 2021. Teimme tämän saadaksemme syvemmän ymmärryksen kuluttajien mieltymyksistä ja tottumuksista. Tutkimus perustui kyselylomakkeeseen, johon vastasivat naiset 23 maassa*.

Tutkimus paljasti useita kasvojenpuhdistukseen liittyviä suuntauksia, jotka hyvistä aikomuksista huolimatta voivat jättää ihon haavoittuvaksi ja herkäksi.

Seuraavaksi jaamme näkemyksemme kanssasi ja kerromme, miten voit hoitaa ihoasi parhaiten ravitsevalla puhdistusrutiinilla dermatologisesta näkökulmasta.

Veden lämpötilalla on merkitystä

Ennen kaikkea on tärkeää kiinnittää huomiota kasvojen puhdistamiseen käytettävän veden lämpötilaan.

Tutkimus osoitti, että 69 prosenttia ihmisistä puhdistaa kasvonsa lämpimällä vedellä. Naisilla tämä luku on itse asiassa korkeampi erityisesti Pohjoismaissa. Siellä jopa 83 prosenttia käyttää lämmintä vettä kasvojensa puhdistamiseen.

Ihotautilääkärit suosittelevat käyttämään haaleaa vettä, joka ei ole liian kuumaa. Jos käytät kuumaa vettä, vaarana on ihon kuivuminen. Tämä voi johtaa herkkään ihoon, kun ihon luonnollinen suojamuuri rikkoutuu.

Käytä puhdistustuotteita, joiden pH-arvo on tasapainossa

Kun valitset puhdistusainetta, on hyvä etsiä tuotteita, joiden pH-arvo on tasapainossa. Ihomme on luonnostaan hieman hapan, joten se viihtyy parhaiten tuotteilla, joiden pH-arvo on 5,5.

Ihon hapan pH johtuu ihon pinnalla olevasta happovaipasta. Tämä toimii suojaavana esteenä.

Tutkimuksessa havaittiin, että 67 prosenttia vastaajista ei ajatellut kasvojenpuhdistusaineiden pH-arvoa. Pohjoismaissa asuvista naisista tämä luku oli 77 %. Oikean pH-arvon omaavan tuotteen valitseminen on tärkeää, jos haluat välttää ihon kuivumista.

Kasvojen peseminen vedellä ei riitä

Tutkimus paljasti myös toisen mielenkiintoisen seikan: monet naiset käyttävät kasvojensa puhdistamiseen vain vettä. Huikeat 42 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista käyttää vettä ainoana aineena ihon puhdistamiseen.

Jos kuitenkin haluat auttaa ylläpitämään ihosi luonnollista kosteustasoa, ihotautilääkärit suosittelevat puhdistusaineen käyttöä. Ne sisältävät iholle tärkeitä ainesosia, jotka vähentävät kosteuden menetystä.

Veden pH-arvo on noin 7, joten se on emäksisempää kuin ihon luonnollinen pH-arvo. Ihon luonnolliseen suojamuuriin ja tasapainoon voi siis vaikuttaa, jos käytät kasvojen puhdistukseen vain vettä.

Valitse mieto kasvojen puhdistusaine ihonhoitorutiiniisi

Tunnetkin ehkä sen tunteen, kun ihosi tuntuu kuivalta ja kiristävältä kasvojen puhdistuksen jälkeen?

Tämän tunnusti 31 prosenttia tutkituista naisista. Pohjoismaissa asuvien naisten osuus oli hieman keskimääräistä korkeampi, ja 37 prosenttia heistä koki ihon kiristävän tunteen ja taipumuksen kuivumiseen välittömästi kasvojen puhdistuksen jälkeen.

Jos huomaat, että ihosi tuntuu "liian pieneltä" puhdistuksen jälkeen, se voi johtua siitä, että käytät ihollesi liian voimakasta puhdistusainetta. Jos näin on, tuote poistaa ihosta luonnolliset öljyt, mikä heikentää ihon luonnollista kosteustasapainoa.

Etsi kasvojen puhdistusaine, joka vahvistaa ihon luonnollista suojamuuria

Tutkimuksen mukaan 30 prosenttia vastaajista ei uskonut, että kasvojen puhdistusaineet voivat auttaa vahvistamaan ihon luonnollista suojaa. Jälleen kerran pohjoismaisten naisten osuus oli keskimääräistä korkeampi. Peräti 47 % ei usko, että kasvojenpuhdistusaine voi auttaa palauttamaan ihon suojamuurin.

Hyvän kasvojenpuhdistusaineen ei kuitenkaan pitäisi vain poistaa epäpuhtauksia ihon pinnalta, vaan sen pitäisi myös sisältää ravitsevia ainesosia, jotka auttavat ihoa säilyttämään suojamuurinsa.

Tutustu CeraVen puhdistustuotteisiin

Puhdistusrutiini voi vaikuttaa näkyvästi ihosi ulkonäköön ja ominaisuuksiin. On tärkeää valita puhdistusaineet huolellisesti, jotta iho säilyttää luonnollisen suojamuurinsa.

CeraVelta löydät laajan valikoiman puhdistustuotteita kaikille ihotyypeille. Kaikki tuotteemme sisältävät kolmea keskeistä keramidia, jotka voivat auttaa ravitsemaan ihoa ja vahvistamaan sen luonnollista suojaa.

Olemme koonneet hellävaraiset ihonpuhdistusaineemme yhteen artikkeliin, jotta voit helposti saada yleiskuvan valikoimasta ja löytää itsellesi ja ihosi tarpeisiin sopivan puhdistusaineen.* Lähde: IPSOSin huhti-toukokuussa 2021 toteuttama maailmanlaajuinen kyselytutkimus, johon vastasi 10 100 henkilöä 23 maassa.

Message
Download Chrome