SPF
SPF banner

YLEISKATSAUS 

Ihonhoitorutiinien noudattaminen on loistava tapa saada iho, joka sekä tuntuu, että näyttää hyvinvoivalta. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että ihonhoitotuotteiden levitysjärjestyksellä on väliä. Käyttämällä ihonhoitotuotteitasi oikein voit optimoida niiden tehokkuuden. Tässä oppaassa keskitymme siihen, miten kasvovoidetta ja aurinkovoidetta levitetään oikein. Näillä kahdella tuotteella on usein samanlainen koostumus ja ulkonäkö, minkä vuoksi voi olla vaikea tietää, että kumpi levitetään ensin. Lue eteenpäin saadaksesi selville, missä järjestyksessä sinun tulee levittää kasvovoidetta ja aurinkosuojavoidetta.

Faktaa kasvovoiteen ja aurinkovoiteen levittämisestä

  • Suosittelemme, että käytät päivittäisessä ihonhoitorutiinissasi sekä aurinkosuojavoidetta, että kosteuttavaa kasvovoidetta.
  • Yleensä sinun tulee levittää kasvovoidetta aamuisen ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena. Jos käytät lisäksi aurinkosuojavoidetta rutiinissasi, sen pitäisi olla rutiinisi viimeinen vaihe.
  • Mitä tulee aurinkosuojavoiteisiin, joissa SPF; niitä tulee levittää vähintään kahden tunnin välein.
  • Yksi tapa yksinkertaistaa aamurutiiniasi on käyttää kasvovoidetta, jossa on SPF 30 tai sitä korkeampi suoja, kuten CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 50 tai SPF 30.
  • Jos käytät meikkiä, levitä meikki viimeiseksi kasvojen rutiinissasi.

Mikä on kosteuttavan kasvovoiteen tai aurinkosuojan tehtävä?

Ennen kuin perehdymme syvemmälle kasvovoiteihin ja aurinkosuojavoitteisiin, käsitellään joitain yleisiä kysymyksiä, jotka koskevat tätä aihetta.

Mikä on kosteuttavan kasvovoiteen tarkoitus?

Käyttämällä kosteuttavaa kasvovoidetta säännöllisesti voit saavuttaa hyvinvoivan ja kosteutetun ihon. Jotkut kosteuttavat kasvovoiteet sisältävät myös erityisiä ainesosia, jotka voivat auttaa hallitsemaan tiettyjä iho-ongelmia, kuten hienoja juonteita, ryppyjä ja epätasaista ihon sävyä.


Miksi aurinkosuojavoide on niin tärkeä?

 Vaikka monilla aurinkosuojatuotteilla on kosteuttavia etuja, tämä ei ole niiden ensisijainen tehtävä. Ensinnäkin aurinkosuojatuotteet auttavat suojaamaan ihoasi auringon UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta.1


Vinkki: Kun valitset aurinkosuojavoidetta, etsi laajakirjoisia suojia (eli ne auttavat suojaamaan sekä UVA- että UVB-säteiltä), jotka sisältävät SPF 30 tai enemmän. Kun altistut voimakkaalle tai pitkäaikaiselle auringonvalolle, aurinkosuojavoidetta tulee käyttää ja levittää uudelleen usein.


Pitääkö minun käyttää sekä kasvovoidetta, että aurinkovoidetta?

Jokaisella yksittäisellä tuotteella on ainutlaatuinen rooli päivittäisessä ihonhoitorutiinissasi. Kyse on ihotyypillesi ja henkilökohtaisille mieltymyksillesi sopivien tuotteiden löytämisestä. Jos sinulla on esimerkiksi rasvainen iho ja olet huolissasi tukkeutuneista ihohuokosista, etsi kasvovoide, joka ei ole komedogeeninen – eli tuote ei tukkeuta ihohuokosiasi. Lisäksi tärkeää on, että käytät jossain rutiinin vaiheessa aurinkosuojavoidetta, jonka aurinkosuojakerroin on korkea tai erittäin korkea.[ Strålsäkerhetsmyndigheten. "Solråd."] Jos haluat mieluummin yksinkertaistaa päivittäistä rutiiniasi yhdistämällä nämä kaksi ihonhoitovaihetta yhdeksi, voit käyttää aurinkosuojakertoimen sisältävää kasvovoidetta, mutta muista voimakkaalle auringolle altistuessa lisätä aurinkosuojavoidetta kahden tunnin välein.

Mistä minun pitäisi aloittaa? Aurinkosuojavoide vai kasvovoide?

Yleensä aurinkosuojavoidetta kannattaa levittää ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena aamulla – sen jälkeen, kun kasvovoide on täysin imeytynyt. Iltaisin voit jättää aurinkosuojan väliin ja levittää ihonhoitorutiinisi viimeisenä vaiheena yövoidetta ilman SPF:ää, esimerkiksi CeraVe Facial Moisturizing Lotionia.


Jokaisella kasvovoiteella ja aurinkosuojatuotteella on omat ohjeensa, joten on tärkeää lukea käyttöohjeet huolellisesti ja levittää tuotetta ohjeiden mukaan. Lisäksi muistathan: pelkkä aurinkosuojavoide ei riitä suojaamaan ihoa auringolle altistumisen haitallisilta vaikutuksilta. On tärkeää toteuttaa lisäsuojatoimenpiteitä, kuten aurinkovoidetta vähintään kahden tunnin välein päivän aikana (ja uimisen tai hikoilun jälkeen). Varjossa oleminen auringon ollessa voimakkaimmillaan ja suojavaatetus sekä hattu ja aurinkolasit ovat kaikki hyviä tapoja suojautua auringolta.3


Pitäisikö minun levittää aurinkovoidetta tai kasvovoidetta ennen meikkiä?

Jos käytät meikkiä, on parasta levittää sitä kasvovoiteen ja aurinkosuojavoiteen jälkeen. Kun olet levittänyt kasvovoidetta ja aurinkosuojavoidetta (tai kasvovoidetta SPF:llä), odota muutama minuutti ihon kuivumista ennen meikkaamista. Jos aloitat meikkirutiinisi ennen kuin aurinkovoide on imeytynyt kokonaan, se voi vaikuttaa aurinkosuojavoiteen tehoon.


Voinko sekoittaa kasvovoidetta aurinkosuojavoidetta?

Kasvovoide ja aurinkosuojavoide kannattaa levittää erikseen pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jos haluat hybridikoostumuksen, jossa yhdistyvät molemmat ihonhoitovaiheet yhdeksi, valitse aurinkosuojavoidetta sisältävä kasvovoide. Se on käytännöllinen tapa yksinkertaistaa ihonhoitorutiiniasi ja samalla antaa ihollesi sen ansaitsemaa hoitoa. Varmista vain, että kasvovoiteesi sisältää SPF 30 tai enemmän ja, että se sisältää laajakirjoisen suojan. Lisäksi oleskelessa voimakkaassa auringossa, muista lisätä aurinkosuojavoidetta kahden tunnin välein.4


Kaksi CeraVe-kasvovoidetta aurinkosuojakertoimella SPF 30 ja SPF 50

CeraVe tarjoaa kaksi kosteuttavaa kasvovoidetta SPF:llä. Yksi aurinkosuojakerroin 30 ja toinen aurinkosuojakerroin 50. Molemmat sisältävät kolme tärkeää keramidia, jotka auttavat vahvistamaan ihon suojamuuria ja vähentämään näin ihon kosteuden menetystä. Lue lisää kahdesta eri tuotteesta alta.


Sopii kaikille ihotyypeille: CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 30 tai SPF 50

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan aurinkosuojakertoimen sisältävää kasvovoidetta, mutta et tiedä mistä aloittaa, suosittelemme aloittamaan Facial Moisturizing Lotion SPF 50 -tuotteesta. Tämä monipuolinen tuote on kehitetty kaikille ihotyypeille. Yhdellä kerralla se lisää kosteutta ja auttaa suojaamaan ihoasi UV-säteiltä. Ne sisältävät laajakirjoisia aurinkosuodattimia, kolmea välttämätöntä keramidia ja hyaluronihappoa. Kuten kaikki CeraVe-tuotteet, se on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa. Lisäksi se on hajusteeton ja hypoallergeeninen. CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 30 tai SPF 50 on helppo levittää ja lopputulos on tasainen, ja kuivuessaan se on kirkas, joten se sopii useille ihotyypeille ja ihon sävyille.

Usein kysytyt kysymykset

    1. “Solkräm - så väljer du rätt" Capio, 2024
    2. ”Solråd” - Strålsäkerhetsmyndigheten, 2024
Message
Download Chrome