SPF
Banner Image

YLEISKATSAUS 

Auringonvalo kannustaa viettämään aikaa ulkona - etenkin keväällä, kun auringonsäteet ovat tervetulleita kuukausien kylmän sään jälkeen. On kuitenkin tärkeää suojata ihoasi haitallisilta UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa aurinkovaurioita ja ennenaikaista ikääntymistä.

Aurinkosuojakertoimella varustettu päivävoide mahdollistaa sekä ihon ravitsemisen että suojaamisen yhdellä tuotteella. Me CeraVella olemme koonneet yhteen muutamia asioita, jotka sinun kannattaa huomioida, kun valitset aurinkosuojakertoimella varustettua kasvovoidetta.

FAKTOJA AURINKOSUOJAN (SPF) SISÄLTÄVISTÄ KASVOVOITEISTA

 • Kasvovoide, jossa on suojakerroin, on hybridi ihonhoitotuote, joka sekä kosteuttaa ihoa että suojaa sitä auringon UV-säteiltä.
 • Kaikki SPF:llä varustetut kasvovoiteet eivät ole samanlaisia. On olemassa erilaisia koostumuksia eri ihotyypeille, ihoongelmille, ihon sävyille ja elämäntavoille.
 • Pelkästään suojakertoimella varustettujen kasvovoiteiden käyttö ei riitä suojaamaan ihoa täysin auringon UV-säteiltä.

Mikä on kasvovoide, jossa on aurinkosuojakerroin (SPF)?

Kasvovoide, jossa on suojakerroin, on tehokas tuote, jossa yhdistyvät hyvän, ravitsevan päivävoiteen edut ja UV-suoja. Tuloksena on monipuolinen koostumus, joka sopii täydellisesti päivittäiseen aamuiseen ihonhoitorutiiniin.

SPF-kasvovoiteista on saatavilla erilaisia versioita, jotka sopivat kaikille ihotyypeille. Se vaihtelee tyypillisesti UV-suojan asteen sekä ainesosien koostumuksen suhteen. Siksi löydät erilaisia kasvovoiteita, jotka voivat vastata erilaisiin iho-ongelmiin.

daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize

Miten valita oikea aurinkosuojan sisältävä kasvovoide?

Oikea päivävoide on se, joka sopii sinulle ja ihollesi - mutta miten löydät oikean tuotteen? SPF:llä varustettua päivävoidetta valitessa on otettava huomioon monia tekijöitä, mutta kannattaa kiinnittää huomiota aurinkosuojakertoimeen, auringonsuodattimiin ja ihonhoitohyötyihin.

Tarkastelemme joitakin tärkeimpiä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota valitessasi suojakertoimen sisältävää kasvovoidetta:

Aurinkosuojakerroin

Kun etsit tarpeitasi vastaavaa kasvovoidetta, on hyvä miettiä, minkä suojakertoimen tarvitset. Valinta voi riippua monista eri tekijöistä, mutta sinun kannattaa pohtia tarpeitasi ihotyyppisi (esim. onko sinulla hyvin vaalea vai tumma iho), ympäristösi UV-indeksin ja sen perusteella, kuinka paljon vietät aikaa ulkona auringossa.

SPF30- tai SPF50-päivävoiteen käyttö riittää useimmiten suojaamaan ihoa auringon UV-säteiltä pimeinä talvikuukausina, jolloin aurinko ei ole yhtä voimakas. Kuitenkin kevät- ja kesäkuukausina, jolloin aurinko on voimakkaimmillaan, on suositeltavaa käyttää ja levittää aurinkorasvaa 2 tunnin välein SPF:llä varustetun kasvovoiteen päälle.

Aurinkosuodattimet

SPF-indeksin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, sisältääkö tuote laajakirjoisia aurinkosuodattimia. Löydät tämän tiedon yleensä lukemalla tuotteen etiketin huolellisesti.

Aurinkovaurioita voi aiheuttaa kahdenlaiset UV-säteet: UVA- ja UVB-säteet. Jos SPF-päivävoiteessa on laajakirjoinen aurinkosuodatin, se auttaa suojaamaan ihoa molemmilta UV-säteiltä.

Kosteuttavat ainesosat

Tuotteen etiketissä voit myös tarkistaa tuotteen kosteusominaisuudet. On olemassa useita ainesosia, jotka auttavat kosteuttamaan ihoa, mutta yksi tehokkaimmista ja laajimmin käytetyistä ainesosista on hyaluronihappo.

Hyaluronihappo on sokerimolekyyli, joka tunnetaan erityisesti kyvystään lisätä ja säilyttää kosteutta ihossa. Molekyyliä voidaan verrata sieneen, sillä se voi sitoa itseensä jopa 1000 kertaa oman painonsa verran vettä.

Ihonhoidon edut

Aurinkosuojakertoimien ja suodattimien lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös kasvovoiteen ihonhoitoetuihin. Onkin hyvä valita tuote, joka vahvistaa ihon luonnollista suojamuuria.

Ihon suojamuuri on ihon oma luonnollinen puolustusmekanismi, joka suojaa meitä ulkoisilta tekijöiltä, kuten UV-säteiltä, saasteilta ja erilaisilta mikro-organismeilta. Sen muodostavat muun muassa keramidit, jotka auttavat pitämään kosteuden sisällä ja haitalliset elementit ulkona - ainesosa, joka löytyy kaikista CeraVe-tuotteista.

Ainesosaluettelosta puheen ollen, voit myös valita SPF:llä varustetun päivävoiteen, joka on "ei-komedogeeninen", eli sen koostumus ei tuki ihohuokosia. Tämä on erityisen tärkeää ihmisille, joilla on rasvainen, akneen taipuvainen iho.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä sinä ja ihosi voitte hyötyä valitsemalla hajusteettomia tuotteita.

Aurinkosuojan sisältävä kasvovoide CeraVelta

CeraVe on kehittänyt kaksi SPF:llä varustettua kasvovoidetta, jotka tarjoavat edellä mainitut edut. Tutustu Facial Moisturising Lotion SPF30- ja Facial Moisturising Lotion SPF50 -kasvovoiteisiin, joissa molemmissa on laajakirjoiset aurinkosuodattimet ja joko keskisuuri tai korkea suojakerroin.

Ne sisältävät muun muassa hyaluronihappoa, niasiiniamidia ja keramideja, jotka kaikki auttavat kosteuttamaan, rauhoittamaan ja vahvistamaan ihon suojamuuria. Lisäksi molemmat tuotteet ovat ei-komedogeenisiä ja hajusteettomia, joten ne sopivat useimmille ihotyypeille.

Kaikki CeraVe-tuotteet on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa. Voit ostaa tuotteita verkosta verkkokauppakumppaniemme kautta tai paikallisesta apteekista.

Henkilökohtaista neuvontaa siitä, mitkä tuotteet sopivat parhaiten tarpeisiisi, saat apteekista tai ihotautilääkäriltä.

daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize

Saatat pitää myös näistä tuotteista

CeraVelta löydät laajan valikoiman ravitsevia ihonhoitotuotteita, jotka sopivat useimmille ihotyypeille. Etsitpä sitten kasvovoidetta SPF:llä, täyteläistä vartalovoidetta tai kasvojen puhdistusainetta, löydät sen meiltä.

Tutustu valikoimaamme ja löydä täydellinen lisä ihonhoitorutiineihisi .

Usein kysytyt kysymykset

 • Iho on kehon suurin elin, joten sitä on hyvä hoitaa ja suojella hyvillä, ravitsevilla tuotteilla. Yksi tapa suojella ihoa on käyttää aurinkovoidetta päivittäin.

  Tavalliseen kasvovoiteeseen verrattuna kasvovoide, jossa on suojakerroin, ei ainoastaan kosteuta ihoa, vaan se antaa myös laajakirjoisen suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan.

 • Ihon suojaaminen auringon UV-säteiltä ympäri vuoden edellyttää johdonmukaista päivittäistä ihonhoitorutiinia.

  Aurinkosuojakertoimella (SPF) varustettua kasvovoidetta tulisi käyttää joka aamu osana ihonhoitorutiineja 365 päivänä vuodessa - myös pimeinä kuukausina ja silloin, kun on pilvistä tai sateista.

  Tämä johtuu siitä, että auringonsäteet voivat läpäistä pilviä ja lasipintoja esimerkiksi silloin, kun ajat tai istut lähellä ikkunaa.

 • Aurinkosuojissa voi olla erilaisia käyttöohjeita, joten on tärkeää lukea tuotteen etiketti huolellisesti ja käyttää sitä ohjeiden mukaan.

  Yleensä suositellaan, että tuotetta levitetään reilu määrä kattamaan kaikki kosteutusta ja aurinkosuojaa tarvitsevat kasvojen alueet.

  Aurinkosuojakertoimella (SPF) varustettuja kasvovoiteita, kuten CeraVen Facial Moisturising Lotion SPF30 ja Facial Moisturising Lotion SPF50, tulisi levittää runsaasti kasvoille ja kaulalle päivittäisen aamuisen ihonhoitorutiinisi viimeisenä vaiheena.

  Mitä tahansa ihonhoitotuotetta ostatkin, suosittelemme, että luet aina pakkauksen huolellisesti ja noudatat kyseisen tuotteen ohjeita. Jos olet epävarma, ota yhteyttä apteekkiin tai ihotautilääkäriin.

 • Useimmissa SPF:llä varustetuissa kasvovoiteissa on "purkkisymboli" sekä numero, jota seuraa M-kirjain (esim. 12M tarkoittaa 12 kuukautta). Tämä symboli tarkoittaa "avaamisen jälkeistä aikaa" (PAO), joka ilmaisee ajan, jonka kuluessa tuote on käytettävä sen avaamisen jälkeen, jos sitä on säilytetty asianmukaisissa olosuhteissa.

  Joihinkin kasvovoiteisiin, joissa on aurinkosuojakerroin (SPF), on sen sijaan tai lisäksi painettu viimeinen käyttöpäivä. Tuotteita, joissa on viimeinen käyttöpäivämäärä, ei saa käyttää tämän päivämäärän jälkeen, vaikka viimeinen käyttöpäivämäärä olisikin ennen PAO:ta.

  CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF30:n ja Facial Moisturising Lotion SPF50:n viimeinen käyttöpäivä on painettu tuotteen yläosaan, ja "avaamisen jälkeinen aika" (PAO) on 12 kuukautta.

 • Päivävoiteita, joissa on aurinkosuojakerroin (SPF), voidaan käyttää päivittäiseen aurinkosuojaukseen. Sen tehokkuus riippuu siitä, että sitä levitetään oikein ja käytetään niin paljon, että se kattaa kaikki suojaa tarvitsevat alueet.

  On myös tärkeää muistaa, etteivät kaikki SPF:llä varustetut päivävoiteet ole samanlaisia, ja jotkin voiteet saattavat antaa enemmän suojaa kuin toiset. Siksi suosittelemme valitsemaan kasvovoiteen, jonka suojakerroin on vähintään SPF30, jotta saat riittävän suojan auringolta.

  Päivävoide, jossa on suojakerroin, ei voi korvata tavallisen aurinkovoiteen käyttöä. Jos altistut auringolle pitkiä aikoja tai olet ympäristössä, jossa UV-indeksi on korkea, sinun tulisi käyttää aurinkorasvaa.

Message
Download Chrome