SPF
Banner Image

Monet ihmiset ovat kokeneet kuivia käsiä, jalkoja tai kasvojen ja vartalon alueita, jotka kuivuvat. Tämä on tyypillisesti ajoittain esiintyvä tila, mutta joillakin se voi olla jatkuvaa.

Me CeraVella opastamme sinua, miten hoitaa kuivaa ihoa kehon eri osissa. Ravitsevista ainesosista koostuvien tuotteiden avulla voit vastata ihosi tarpeisiin, tukea ihon suojamuurin toimintaa ja pitää sen kosteutettuna - ympäri vuoden.

Ketkä voivat saada kuivan ihon?

Ihon kuivuus on riski kaikille. Kuivuus eri puolilla kehoa on yleistä, ja se voi johtua siitä, että iho altistuu ulkoisille vaikutuksille. Joillakin ihmisryhmillä ihon kuivuminen on kuitenkin todennäköisempää kuin toisilla. Olemme luetelleet joitakin niistä alla:

  • Ikääntyvät tai vanhemmat ihmiset. Ihon luonnollinen talintuotanto vähenee iän myötä, ja sen määrä voi laskea merkittävästi 40 ikävuoden jälkeen. Tämän seurauksena monilla tämän ikäisillä ja sitä vanhemmilla ihmisillä on kuiva iho*.
  • Ihmiset, jotka asuvat kylmemmissä ja kuivemmissa ilmastoissa. Lämpötilalla ja kosteudella on suuri merkitys ihon kosteuden määrittämisessä. Pohjoismaille tyypillinen kuiva ilma ja alhaiset lämpötilat voivat aiheuttaa useammalle ihmiselle kuivaa ihoa eri puolilla kehoa.
  • Henkilöt, jotka työskentelevät ammatissa, jossa kädet joutuvat usein kosketuksiin veden tai kemikaalien kanssa. Tällaisia henkilöitä ovat esimerkiksi kokit, kampaajat, siivoojat, sairaanhoitajat, rakennustyöntekijät jne.

Kuivista vartalon alueista tiedettävät asiat

Kuiva iho on usein tilapäinen ongelma, mutta se voi olla myös jatkuva tila. Kuivan ihon oireet voivat vaihdella, mutta yleisiä oireita ovat kutiava, punainen, halkeileva, hilseilevä, karhea tai kireä iho*.

Erityisesti jalkojen, käsien tai kasvojen kuiva iho johtuu siitä, että iho on usein paljaana ja siten alttiimpi. Oikeilla tuotteilla voit kosteuttaa ihoa ja lievittää mahdollisesti esiintyvää epämukavuutta.

 

Miten lievittää kuivaa ihoa kehon eri osissa

Olemme koonneet yhteen valikoiman ihonhoitovinkkejä ja inspiraatiota, jotka auttavat lievittämään kuivaa ihoa eri puolilla kehoa. Jos oireet jatkuvat etkä pysty tunnistamaan kuivan ihosi syytä, sinun kannattaa hakeutua ihotautilääkärin vastaanotolle.

Kasvojen kuiva iho

Terveen ihon suojamuurin ylläpitämiseksi on tärkeää pestä kasvot sekä aamuin että illoin. Vältä kuitenkin kovia ainesosia sisältävien saippuoiden ja puhdistusaineiden käyttöä, sillä ne voivat vähentää ihon kosteustasoa ja kuivattaa ihoa.

Valitse kosteuttava puhdistusaine, joka poistaa tehokkaasti lian, meikin ja muut epäpuhtaudet säilyttäen samalla ihon luonnollisen suojaavan toiminnan. Tätä silmällä pitäen suunnitellut CeraVe-puhdistusaineet sisältävät kolmea tärkeää keramidia, jotka auttavat vahvistamaan ihon suojamuuria, sekä hyaluronihappoa, joka ylläpitää ihon luonnollista kosteustasoa.

Puhdistuksen jälkeen on suositeltavaa levittää kosteuttavaa seerumia, kuten kosteuttavaa hyaluronihapposeerumiamme, joka sitoo kosteutta ihoon, pehmentää sitä ja tasoittaa sen pintaa. Viimeistele ihonhoitorutiinisi kosteuttavalla kasvovoiteella. Suosittelemme Facial Moisturising Cream AM SPF30 -päivävoidettamme, joka sisältää sekä keramideja että hyaluronihappoa ja laajakirjoista aurinkosuojaa.

Käsivoide kuiville käsille

Käsien kuiva iho voi johtua useista eri tekijöistä. Esimerkiksi mahdolliset allergeenit, ulkoiset vaikutukset, kuten tuuli ja sää, tiheä käsien pesu ja muut tavalliset päivittäiset toiminnot voivat vaikuttaa ihon kosteustasoon**.

Voit suojata ihoasi näiltä vaikutuksilta, palauttaa kosteustasapainon ja vahvistaa ihosi suojamuuria käyttämällä säännöllisesti kosteuttavaa käsivoidetta.

Kokeile CeraVen Reparative Hand Cream -käsivoidetta, joka on koostumukseltaan ihana voide, joka imeytyy nopeasti ja on rasvaton. Koostumus sisältää myös keramideja ja hyaluronihappoa, jotka ravitsevat ja pehmentävät käsien kuivaa tai erittäin kuivaa ihoa.

Voide kuivalle jalkojen iholle

Kuten käsien iho, myös jalkojen iho on haavoittuvainen - varsinkin kun se hankaa kenkiäsi vasten. Sopimaton rasitus ja iskut voivat kuivattaa ja kovettaa jalkojen ihoa, ja erityisesti kantapäiden ja jalkapohjien kuivuus voi jopa aiheuttaa halkeamia, jotka aiheuttavat epämukavuutta.

Ravitsevalla jalkavoiteella voit auttaa ihoasi tulemaan jälleen pehmeäksi. CeraVen SA Renewing Foot Cream -jalkavoide sopii niille, joilla on kuiva ja epätasainen iho. Koostumus sisältää salisyylihappoa ja keramideja, jotka kuorivat ja kosteuttavat sekä vahvistavat ihon suojamuuria.

Vartalon kuiva iho

Vartalon ihosi kuivuessa satunnaisesti voit aloittaa kosteutusrutiinin jo suihkussa. Käytä kosteuttavaa vartalonpuhdistusainetta pestäksesi ja puhdistaaksesi ihon epäpuhtauksista ja muusta liasta. Kokeile Hydrating Cleanser -puhdistusainettamme, joka sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän kolmea keskeistä keramidia, jotka auttavat vahvistamaan ihon suojamuuria ja ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.

Suosittelemme kosteusvoiteen levittämistä heti suihkun jälkeen kosteuden säilyttämiseksi. Esimerkiksi CeraVen Moisturising Lotion -kosteusvoide sisältää hyaluronihappoa, joka auttaa ihoa säilyttämään luonnollisen kosteustasonsa.

Kehonosien erittäin kuiva iho

Toisinaan kehonosien iho voi olla hyvin kuiva. Olipa kyse sitten kyynärpäistä, polvista, nilkoista tai jostain muusta, voit kosteuttaa ja hoitaa kuivaa ihoa voiteella. CeraVen Advanced Repair Ointment on geelivoide, joka suojaa, rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ja karheaa ihoa.

Tämä voide on intensiivisesti kosteuttava, ja sitä voidaan levittää vartalolle, kasvoille ja huulille tarpeen mukaan.

Ihonhoitotuotteet kaikille ihotyypeille

Oli ihotyyppisi mikä tahansa, löydät hoitavat tuotteet CeraVelta.

Tutustu valikoimaamme ja löydä sinulle ja ihollesi sopivat ihonhoitotuotteet.

Miksi ihoni kuivuu?

Riippumatta siitä, missä kohtaa kehoa ihosi on kuiva, kuivuus voi johtua monista eri tekijöistä.

Olemme koonneet yhteen joitakin yleisimpiä syitä kuivalle iholle sekä neuvoja sen hoitoon.

Oikeanlaisella, säännöllisellä ihonhoidolla voit saada kuivan ihon hallintaan.
Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

  • * https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dry-skin/symptoms-causes/syc-20353885

    ** https://www.healthline.com/health/dry-hands

Message
Download Chrome