SPF
Banner Image

Me CeraVella opastamme sinua, miten voit hoitaa vartalon kuivaa ihoa. Ravitsevilla tuotteilla ja oikealla rutiinilla voit vastata ihosi tarpeisiin, tukea sen suojakerrosta ja pitää sen kosteutettuna ympäri vuoden.

Olemme luoneet ihonhoitorutiinin inspiroimaan sinua ja keränneet vinkkejä niille, joilla on taipumusta vartalon kuivaan ihoon.

Miksi vartaloni iho kuivuu?

Vartalon kuivuus on yleinen ongelma, joka ilmenee, kun iho menettää liikaa kosteutta, mikä voi johtua monista eri syistä. Tyypillisesti kuivaa ihoa esiintyy, kun ihon suojamuuri on heikentynyt ja siitä puuttuu keramideja, mutta sitä voi esiintyä myös sään, lääkityksen, ikääntymisen tai ihonhoitotuotteiden vääränlaisen käytön seurauksena.

Kun ihon luonnollinen suojarakenne heikkenee, vesi haihtuu sen läpi nopeammin. Tämä voi johtaa kuivaan ja reaktiiviseen ihoon. CeraVen ihonhoitotuotteilla voit vahvistaa ihon suojamuuria ja saada ihosi kuivuuden hallintaan.

Mistä tiedän, onko ihoni kuiva?

Paras tapa tunnistaa kuiva iho on tunnustella ja katsoa sitä. Yleisiä merkkejä kuivasta ihosta ovat tylsä ja karhea pinta, joka voi hilseillä ja punoittaa. Iho voi myös tuntua kireältä, ärtyneeltä ja kutisevalta, ja se on alttiimpi halkeiluille ja haavaumille*.

Kuiva iho vaihtelee henkilöstä toiseen, ja sitä voi esiintyä kehon eri alueilla, kuten kasvoissa, kyynärtaipeissa, käsissä ja kaulalla. Vaikka kuiva iho liitetään usein talven kuivuuteen, voi sitä esiintyä ympäri vuoden ja se voi olla vaivana erittäin kiusallinen.

Mitä eroa on kuivalla ja kuivuneella iholla?

Tør hud og dehydreret hud forveksles nemt, men forskellen er, at tør hud kan mangle tilstrækkeligt med olier (sebum) for at holde huden fugtet, mens dehydreret hud er en midlertidig tilstand, hvor huden mister mere vand, end den optager.

Kuivunut iho voi tulla ja mennä ympäristön vaikutuksesta (kuten vuodenaikojen vaihteluista), kun taas kuivaa ihoa voidaan pitää ihotyyppinä.

Olipa ihosi kuiva tai kuivunut, oikealla ihonhoitorutiinilla ja hyvillä tavoilla voit tukea ihosi suojamuuria ja edistää ihon terveyttä.

Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Ihonhoitovinkkejä kuivalle iholle

  • Auta minimoimaan suihkun kuivattava vaikutus käyttämällä haaleaa (ei kuumaa) vettä ja rajoittamalla kylpemisaika 5-10 minuuttiin.
  • Kovia ainesosia sisältävät saippuat ja puhdistusaineet voivat vähentää ihon kosteustasoa. Käytä sen sijaan kosteuttavia tuotteita, jotka ovat mietoja, hajusteettomia ja kuivattamattomia.
  • Levitä kosteusvoidetta heti suihkusta tultuasi tai käsienpesun jälkeen, jotta kosteus säilyy iholla.
  • Valitse kosteusvoiteet ja rasvat, joiden koostumuksessa on ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään ihon luonnollista suojaa, kuten hyaluronihappoa ja keramideja.
  • Valitse mukavia, pehmeistä materiaaleista valmistettuja vaatteita ja käytä hypoallergeenista pesuainetta välttääksesi mahdollisen ihoärsytyksen.

Vartalonhoitorutiini kuivalle iholle

Kosteuttaaksesi tehokkaasti kuivaa ihoa ja parantaaksesi ihosi kosteustasoa, on tärkeää noudattaa ihonhoitorutiinia johdonmukaisesti sekä aamuin että illoin.

Voit rauhoittaa kuivaa ihoa rutiinilla, joka sisältää keramideja ja muita hoitavia ainesosia sisältäviä tuotteita.

CeraVelta löydät ihonhoitotuotteita, jotka ovat hellävaraisia, hajusteettomia ja kehitetty yhteistyössä ihotautilääkäreiden kanssa.

Olemme luoneet ihonhoitorutiinin innostaaksemme sinua hoitamaan ja hallitsemaan kuivaa ihoasi.

1. Aloita kosteuttavalla puhdistusaineella

Tie terveeseen ja kosteutettuun ihoon voi alkaa jo suihkussa. Vaikka voi olla houkuttelevaa jättää tämä vaihe väliin kuivalle iholle, on tärkeää poistaa lika, öljy ja muut epäpuhtaudet kehostasi ja aloittaa myös muu rutiinisi puhdistetulla iholla.

Siksi suosittelemmekin, että ensimmäinen askel rutiinissasi on kosteuttava vartalonpuhdistusaine. Kokeile esimerkiksi vaahtoavaa öljypuhdistusainettamme, jonka hellävarainen vaahtoava koostumus puhdistaa ihon häiritsemättä sen suojamuuria.

Käytä tätä ei-komedogeenistä koostumusta suihkussa. Kostuta iho ensin haalealla vedellä ja hiero tuote ihoon pehmein, pyörivin liikkein.


2. Levitä kosteusvoidetta

Kun ihosi on puhdas ja kuiva, käytä kosteusvoidetta heti suihkun jälkeen. CeraVe Moisturising Lotion -voiteessa on ainutlaatuinen koostumus, joka sisältää hyaluronihappoa ja kolmea keskeistä keramidia, jotka kosteuttavat ihoa ja auttavat suojaamaan sen luonnollista suojamuuria.

On tärkeää levittää kosteusvoidetta heti suihkun tai käsienpesun jälkeen - mieluiten muutaman minuutin kuluessa. Tämä auttaa säilyttämään ihossa olevan kosteuden, mikä on olennainen osa ihonhoitorutiinia.

Jos ihosi kuivuu huomattavasti, suosittelemme täyteläisempää voidetta, kuten CeraVe Advanced Repair -voidetta. Tätä kevyttä mutta kosteuttavaa voidetta voidaan käyttää tarpeen mukaan suojaamaan ja lievittämään hyvin kuivaa ihoa.
Käytä laajakirjoista aurinkosuojaa aamulla

Suosittelemme aurinkovoiteen levittämistä osana aamuista ihonhoitorutiinia suojaamaan ihoa UVA- ja UVB-säteiden haitallisilta vaikutuksilta.

Päivittäinen aurinkosuojaus on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, ja tämä koskee myös niitä, joilla on kuiva iho. Levitä aurinkovoidetta 15 minuuttia ennen auringolle altistumista ja levitä sitä uudelleen vähintään kahden tunnin välein (tai tarpeen mukaan, kun vietät pidempään aikaa ulkona).

Kasvojen hoitoon suosittelemme Facial Moisturising Lotion AM SPF30 -kasvovoidettamme, joka on kevyt, kosteuttava kasvovoide SPF30 -suojakertoimella. Tämä aurinkosuoja kosteuttaa ihoa ja auttaa vahvistamaan sen suojakerrosta.
Levitä ylimääräistä kosteutta illalla

Alttiille alueille voit lisätä ylimääräisen kosteuskerroksen illalla. Tämä voi olla esimerkiksi kuiville käsille tarkoitettu kosteusvoide, kuten CeraVe Reparative Hand Cream.

Tämä ravitseva käsivoide sopii erityisesti kuiville ja halkeileville käsille, sillä se vähentää kuivuutta ja auttaa vahvistamaan ihon suojamuuria.

Koostumus on hajusteeton, kevyt ja sopii kuivalle tai erittäin kuivalle iholle. Levitä voidetta reilusti niin usein kuin on tarpeen.Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1


Mitkä ovat tyypillisiä syitä kuivalle iholle?

Kuiva iho voi johtua monista eri tekijöistä. Olemme koonneet joitakin yleisimpiä kuivan ihon syitä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Yhdessä oikean säännöllisen ihonhoidon kanssa sinulla on hyvät mahdollisuudet saada kuiva iho hallintaan.


  • * "Ihotautilääkäreiden vinkit kuivan ihon hoitoon." American Academy of Dermatology, 2021.

Message
Download Chrome