SPF
Banner Image

YLEISKATSAUS

Onko kuiva ihosi laukaisemassa akneen taipuvaista ihoasi, vai onko kuivuus aknen hoitosi seurausta? Molemmat skenaariot ovat mahdollisia: kuivaihoiset voivat kokea puhkeamisia, samalla kun jotkin akneen taipuvaisen ihon tuotteet ja hoidot voivat aiheuttaa kuivuutta. Onneksi ratkaisu löytyy – oikeiden tuotteiden käyttäminen, jotka käsittelevät syitä ilman, että ne häiritsevät ihon suojaavaa estettä.

KUINKA HOIDAT AKNEEN TAIPUVAISTA IHOASI JA EHKÄISET KUIVUUTTA

 • Pese kasvot hellävaraisella kasvojenpuhdistuksella aamuisin, iltaisin ja urheilun jälkeen.
 • Varo ihon yli puhdistamista ja kuorintaa. Tasapaino on avain, sillä liiallinen puhdistaminen voi häiritä ihon suojaavaa estettä ja pahentaa ongelmia.
 • Vältä tuotteita, joilla on voimakas koostumus tai jotka ovat alkoholipohjaisia, sillä ne voivat kuivattaa ihoa ja poistaa sen luonnollista kosteustasapainoa.
 • Valitse kosteusvoiteita, jotka ovat merkitty "ei-komedogeenisiksi". Tämä tarkoittaa, että tuote ei tuki huokosia.

Miksi voi olla sekä akneen taipuvainen että kuiva iho?

Akneen taipuvainen iho ei rajoitu vain rasvaisen ihon omaaviin henkilöihin; tämä on myytti. Kuka tahansa voi kohdata akneen taipuvaisen ihon, mukaan lukien kuivaihoiset. Useat tekijät voivat aiheuttaa akneen taipuvaisen ihon ja samanaikaisesti aiheuttaa kuivaa ihoa. Ulkoisten tekijöiden joukossa, jotka voivat vaikuttaa, ovat vääränlainen ihonhoito, erityisesti tuotteet, jotka voivat tukkia huokosia, sekä erilaiset ilmastolliset olosuhteet. Lisäksi sisäiset tekijät, kuten ikä, genetiikka ja hormonaaliset muutokset, pelaavat merkittävää roolia tässä yhteydessä.

Akneen taipuvaisen ihon hoidossa on tärkeää ymmärtää, että se on yksilöllinen kokemus, vaihdellen henkilöstä toiseen. Se sisältää erilaisia akneen taipuvaisen ihon tyyppejä ja vaihtelee ajankohdassa ja syyssä. Oikean ohjauksen ja hoidon varmistamiseksi on aina viisasta kääntyä dermatologin puoleen. Heidän asiantuntemuksensa mahdollistaa ihosi perusteellisen arvioinnin, joka puolestaan johtaa henkilökohtaisiin suosituksiin hoitoon, joka sopii ihollesi.

Voiko kuiva iho aiheuttaa akneen taipuvaista ihoa?

Vaikka on yleisesti tiedossa, että talin ja ihon omien öljyjen liiallinen tuotanto voi johtaa akneen taipuvaiseen ihoon, on vähemmän tunnettua, että myös kuiva iho voi olla roolissa. Kuiva iho, joka kaipaa tasapainoista kosteustasoa, voi laukaista lisääntyneen öljyntuotannon. Tämä liiallinen tuotanto, yhdessä kuolleiden ihosolujen ja bakteerien kanssa, voi kertyä huokosiin ja johtaa puhkeamiseen. Siksi on tärkeää pitää kuiva iho asianmukaisesti kosteutettuna.

Kosteusvoide on kriittinen komponentti jokaisessa ihonhoitorutiinissa. Kuitenkin jotkut kosteuttavat tuotteet kuivalle iholle voivat tuntua liian raskailta tai intensiivisiltä akneen taipuvaiselle iholle. Ne voivat myös sisältää ainesosia, jotka riski täyttävät huokoset.

Voivatko aknehoitotuotteet aiheuttaa kuivaa ihoa?

Tietyt aknehoitotuotteet voivat johtaa kuivuuteen tai hilseilevään ihoon, erityisesti jos tuotteita käytetään liikaa tai väärin. Lisääntynyt kuivuus on yleinen syy aknehoitotuotteiden käytön lopettamiseen.

Kuivuuden välttämiseksi aknehoitotuotteiden kanssa on tärkeää käyttää tuotteita oikein pakkauksen ohjeiden mukaan ja välttää liioittelua käytössä. Voit myös kokeilla hoitotiheyden vähentämistä joka toiseen päivään nähdäksesi, väheneekö kuivuus.

Näin hoidat kuivaa ihoa, jolla on taipumusta akneen

Hyvä ihonhoitorutiini voi auttaa hallitsemaan akneen taipuvaisen ihosi ja kuivuuden, joka voi ilmetä erilaisten tuotteiden ja hoitojen sivuvaikutuksena. Tutustu CeraVen ihonhoitovinkkeihin akneen taipuvaisen ja kuivan ihon hallintaan.

Noudata säännöllistä ihonhoitorutiinia

Ihonhoidon onnistumiseksi on tärkeää olla johdonmukainen. Suosittelemme luomaan aamu- ja iltarutiinin, joka on mukautettu kuivalle, akneen taipuvaiselle iholle, ja pysyttele siinä päivittäin. Hoidot kestävät aikaa tuottaakseen tuloksia, ja joskus vaaditaan kärsivällisyyttä. American Academy of Dermatology (AAD) mukaan kestää vähintään 30 päivää arvioida, sopiiko tietty tuote hyvin ihotarpeisiisi. 1

Jos otat käyttöön uuden rutiinin, kokeile yhtä tuotetta kerrallaan, erityisesti jos sinulla on herkkä iho. Liian monen uuden tuotteen käyttäminen samanaikaisesti voi olla rasittavaa iholle ja mahdollisesti johtaa ei-toivottuun ärsytykseen.

Tuke ihosi suojaavaa estettä

Keramidit ovat keskeinen osa ihosi luonnollista estettä. Riittämättömät määrät keramideja voivat vaikeuttaa ihosi taistelua kosteuden säilyttämisessä ja suojaamisessa potentiaalisesti ärsyttäviä aineita vastaan. Tutkimukset viittaavat siihen, että alhaiset keramiditasot voivat liittyä kuivaan ihoon ja ihon ongelmiin, kuten atooppiseen ihoon. Tutkimus osoittaa myös, että heikentynyt ihon este voi edistää akneen taipuvaisen ihon kehittymistä, koska iho voi lisätä öljyntuotantoa kompensoivana vastauksena. 3

I understand you need a translation that is easily understandable in Finnish, rather than a direct translation. Here is the Finnish version, keeping the same format as requested:

CeraVe-vinkki:

Kaikki CeraVen tuotteet kuivalle ja akneen taipuvaiselle iholle on muotoiltu sekoituksella kolmea olennaista keramidia, samankaltaisia kuin ne, jotka luonnostaan esiintyvät ihossa. Tuotteemme on luotu lukitsemaan kosteus sisään eikä häiritsemään ihon suojaavaa estettä.

Aloita päivittäinen rutiinisi kosteuttavalla puhdistuksella akneen taipuvaiselle iholle

Hellävarainen puhdistusaine, joka sisältää bentsoyyliperoksidia tai salisyylihappoa, voi olla tehokas pitämään ihosi kurissa. Kaava, joka on rikastettu kosteuttavilla ainesosilla, kuten hyaluronihapolla ja niasiiniamidilla, voi lisäksi helpottaa kuivaa ihoa. Kuivalle, akneen taipuvaiselle iholle on useimmiten optimaalista puhdistaa kasvot kahdesti päivässä – aamulla ja illalla – sekä hikoilun jälkeen.

CeraVen Blemish Control Cleanser on tehokas kasvojenpuhdistusaine, joka sopii akneen taipuvaiselle iholle, myös herkälle iholle. Se puhdistaa ihon ja huokoset, vähentää epäpuhtauksia ja liiallista talia ilman, että se häiritsee ihon suojaavaa estettä.

Valitse hoito akneen taipuvaiselle ja kuivalle iholle

Kuten aiemmin mainittiin, akneen taipuvaisen ihon tuotteet voivat olla kuivattavia, mutta tämä ei koske kaikkia hoitoja ja tuotteita. Käyttämällä tuotteita, jotka on muotoiltu sekä akneen taipuvaiselle että kuivalle iholle, voit välttää ei-toivotut sivuvaikutukset, kuten kuivuuden, herkkyyden tai punoituksen. Etsi avainsanoja, kuten "ei-kuivattava", "hellävarainen", "tuoksuton" ja "alkoholiton".

Älä unohda kosteusvoidetta ja aurinkosuojaa

Onnistuneeseen ihonhoitorutiiniin kuuluu aina kosteusvoide ja aurinkosuoja, olipa ihosi sitten kuiva, akneen taipuvainen tai molempia. Päivittäinen kosteutus voi parantaa kuivuutta, joka joskus esiintyy akneen taipuvaisen ihon tuotteiden kanssa. Oikea kosteusvoide voi myös täydentää muita tuotteita tai hoitoja, joita käytät. Kuivalle, akneen taipuvaiselle iholle etsi kosteusvoiteita, jotka on merkitty "ei-komedogeenisiksi", mikä tarkoittaa, että ne eivät tuki huokosia.

Päivittäiseen käyttöön kosteusvoiteesi tulisi myös sisältää laajakirjoista aurinkosuojaa, jossa on SPF 30 tai korkeampi ihon suojaamiseksi UVA- ja UVB-säteiltä. Tämä muuttuu erityisen tärkeäksi, kun käytät akneen taipuvaisen ihon tuotteita, sillä jotkut akneen taipuvaisen ihon yleiset ainesosat voivat tehdä ihon herkemmäksi UVA- ja UVB-säteille. 4

Illalla voit jättää aurinkosuojan pois ja sen sijaan valita kosteusvoiteen, joka on erityisesti suunniteltu yölliseen käyttöön. Oikea kaava voi lievittää kuivuutta ja tarjota lisää ihonhoitoetuja, kuten rauhoittavia vaikutuksia, kun nukut.

Ole erityisen hellävarainen ihollesi, jos se on kuiva ja akneen taipuvainen

Ole erityisen varovainen ja hellävarainen ihollesi, jos se on sekä kuiva että akneen taipuvainen. Tämä sisältää tuotteidesi oikean käytön, noudattaen käyttöohjeita sekä välttäen ihonhoitorutiineja, jotka voivat ärsyttää ihoa tai pahentaa kuivuutta. Muista, että on aina parasta hakea apua dermatologilta varmistaaksesi oikean ohjauksen ja hoidon.

  1. Ludmann, Paula, MS. “Dermatologist-Recommended Skin Care for Your 20s.” American Academy of Dermatology Association, 23. helmikuuta 2023.
  2. Purnamawati S, Indrastuti N, Danarti R, Saefudin T. “The Role of Moisturizers in Addressing Various Kinds of Dermatitis: A Review.” Clin Med Res. 2017 Dec;15(3-4):75-87. doi: 10.3121/cmr.2017.1363. Epub 2017 Dec 11. PMID: 29229630; PMCID: PMC5849435.
  3. Pappas, Apostolos et al. “Seasonal changes in epidermal ceramides are linked to impaired barrier function in acne patients.” Experimental dermatology vol. 27,8 (2018): 833-836. doi:10.1111/exd.13499
  4. “Retinol.” Cleveland Clinic, 17 June 2022.
Message
Download Chrome