SPF

Johdanto

Nykyään kasvojenpuhdistusaineita on saatavana monissa eri koostumuksissa, jotka yleensä ovat joko vesi- tai öljypohjaisia. Seuraavassa kerromme tärkeimpiä seikkoja kummastakin puhdistusainetyypistä ja autamme sinua valitsemaan itsellesi oikean. Lisäksi esittelemme joitakin suosikkituotteitamme, joita voit harkita ihonhoitorutiiniisi.

Tietoja öljy- ja vesipohjaisista puhdistustuotteista

  • Vesipohjaiset puhdistusaineet: Näiden puhdistusaineiden pääasiallnen ainesosa on vesi. Ne ovat tehokas vaihtoehto vesiliukoisten hiukkasten (kuten hien) poistamiseen ja ne ovat usein geelejä tai vaahtoja.
  • Öljypohjaiset puhdistusaineet: Nämä puhdistusaineet sisältävät pääasiassa öljypohjaisia ainesosia. Ne toimivat hyvin öljyliukoisten epäpuhtauksien (kuten liiallisen talin, aurinkosuojan ja vedenkestävän meikin) poistamisessa ja koostuvat usein puhdistusöljyistä ja puhdistusvoiteista.
  • Öljypohjaiset vs. vesipohjaiset puhdistusaineet:  Ihosi tarpeisiin sopivan puhdistustavan ymmärtäminen voi olla avain ihon kosteustasojen ylläpitämiseen.

Mikä on vesipohjainen puhdistusaine? 

Kuten nimestä voi päätellä, vesipohjaiset puhdistusaineet sisältävät pääainesosana vettä, mikä käy ilmi ainesosaluettelosta. Vesipohjaiset puhdistusaineet ovat usein puhdistusgeelejä tai -vaahtoja.

Vesipohjaiset puhdistusaineet poistavat tehokkaasti hikeä, likaa ja muita vesiliukoisia hiukkasia iholta. Vaikka ne eivät yleensä ole yhtä kovia iholle kuin perinteiset saippuat, ne puhdistavat yleensä syvältä verrattuna öljypohjaisiin kasvojenpuhdistusaineisiin.

Kenen kannattaa käyttää vesipohjaista puhdistusainetta? 

 Vesipohjaisia puhdistusaineita voi käyttää useimmille ihotyypeille (koostumuksesta riippuen). Ne ovat myös hyvä valinta kaikille, jotka haluavat ihonsa tuntuvan raikkaalta ja syväpuhdistetulta, erityisesti lämpiminä ja kosteina kesäkuukausina.

Mitä öljypohjainen puhdistusaine on?

Öljypohjaiset puhdistusaineet sisältävät pääainesosanaan ravitsevia öljyjä. Sen vuoksi niiden koostumus on usein täyteläisempi ja ne antavat voimakkaamma kosteutuksen tunteen. Öljypohjaiset puhdistusaineet sisältävät usein puhdistusöljyjä ja -balsamia. Ne poistavat iholta öljyliukoisia epäpuhtauksia, kuten ylimääräistä talia, aurinkovoidetta ja meikkiä (myös vedenkestävää meikkiä).

Kenen kannattaa käyttää öljypohjaista puhdistusainetta? 

Yleisesti ottaen öljypohjaiset puhdistusaineet sopivat kaikille ihotyypeille, kunhan valitset koostumuksen, joka on hellävarainen iholle eikä tuki ihohuokosia.

Onko vesi- vai öljypohjainen puhdistusaine parempi? 

 Sekä vesi- että öljypohjaiset puhdistustuotteet voivat olla tehokkaita puhdistusvaihtoehtoja, kunhan ne ovat mietoja eivätkä kuivata ihoa. Vaikka kumpikaan niistä ei ole toistaan "parempi", perinteistä kasvojenpuhdistusta ajatellessaan useimmille tulevat mieleen vesipohjaiset puhdistustuotteet. Öljypohjaiset puhdistusaineet ovat puolestaan nousseet suosituksi puhdistusvaihtoehdoksi Etelä-Koreasta tulleiden kauneudenhoitotrendien, kuten kaksoispuhdistuksen myötä.

Kaksoispuhdistuksessa kasvot pestään kahdesti – ensin vesiliukoisella ja sitten öljyliukoisella puhdistuksella. Kaksoispuhdistus syväpuhdistaa ihosi ja poistaa kaikenlaiset ihohuokosia tukkivat epäpuhtaudet ihon pinnalta.

Pitäisikö ensin käyttää öljy- vai vesipohjaista puhdistusainetta? 

Jos kaksoispuhdistus on osa tai tulee osaksi iltarutiiniasi, on tärkeää käyttää puhdistustuotteita oikeassa järjestyksessä. Aloita pesemällä kasvot öljypuhdistusaineella, huuhtele ja levitä sitten vesipohjainen puhdistusaine. Taputtele kasvot kuiviksi pehmeällä pyyhkeellä ja jatka sitten muilla ihonhoitorutiineilla.

Vesipohjaisen puhdistustuotteen valinta

CeraVen vesipohjaisia puhdistustuotteita on saatavana useita erilaisia eri ihotyypeille ja mieltymyksille. Seuraavassa apua oikean vesipohjaisen kasvojenpuhdistusaineen valintaan.

Geelipuhdistusaineet

Geelipuhdistusaineissa on yleensä ohut, geelimäinen koostumus, joka sopii ihanteellisesti kevyen meikin poistamiseen ja jättää ihon raikkaaksi ja puhtaaksi. Jotkin perinteiset geelipuhdistusaineet eivät vaahtoa, kun taas toiset voivat muuttua vaahtomaisiksi levitettäessä; tällainen on mm. CeraVe SA Smoothing Cleanser. Tämä salisyylihappoa sisältävä puhdistusaine puhdistaa ja kuorii ihon hellävaraisesti häiritsemättä sen suojakerrosta. Suosittelemme kokeilemaan tätä ihoa kuivattamatonta kasvojenpuhdistusainetta, jos ihosi on kuiva, karhea ja epätasainen. Tavoitteena on pehmeämpi ja sileämpi iho.

Puhdistusvoiteet ja -emulsiot

Nämä puhdistustuotteet ovat erinomainen valinta, jos haluat kosteuttavan ja rauhoittavan puhdistusvaihtoehdon, jonka koostumus on silkinpehmeä ja joka tuntuu miellyttävältä. Niitä suosivat usein kuivaihoiset, jotka tarvitsevat lisäkosteutusta.

Hyvä vaihtoehto normaalille ja kuivalle iholle on CeraVe Hydrating Cleanser, mieto kasvojenpuhdistusaine, joka sisältää keramideja, hyaluronihappoa ja MVE-teknologiaa. Tämä kasvojenpuhdistusaine poistaa lian, kevyen meikin ja muut epäpuhtaudet poistamatta iholta sen luonnollista kosteutta.

Vaahtoavat puhdistusaineet

Vaahtoavat kasvojenpuhdistusaineet soveltuvat hyvin niin normaalille kuin rasvoittuvalle iholle. Nämä koostumukset poistavat tehokkaasti lian, ylimääräisen öljyn ja kevyen meikin ja voivat vaihdella kevyestä kuplivasta vaahdosta täydelliseen vaahtoon. Ne sopivat myös niille, jotka etsivät syväpuhdistavaa tuotetta ja virkistyneisyyden tunnetta.

Hyvä vaihtoehto normaalille ja rasvoittuvalle iholle on CeraVe Foaming Cleanser. Se puhdistaa ihon hellävaraisesti ja poistaa ylimääräisen rasvan häiritsemättä ihon suojakerrosta.

Öljypuhdistus

Jos haluat nestemäisen öljypuhdistuksen, suosittelemme valitsemaan ei-komedogeenisen ja kevyen koostumuksen. Valitse puhdistusöljy, joka sisältää ravitsevia öljypohjaisia ainesosia (kuten skvalaania), joka on kehitetty poistamaan tehokkaasti ylimääräistä talia jättämättä ihoa kireäksi tai kuivaksi. CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser -puhdistusaineen koostumus on täyteläinen ja nestemäinen ja se emulgoituu vaahdotettaessa veden kanssa.

Message
Download Chrome