SPF

Johdanto

Kasvojen puhdistus on tärkeä ihonhoitorutiinin vaihe, kun haluat ihosi olevan terveen, tasapainoisen, kosteutetun ja miellyttävän tuntuinen. Pesutiheydellä voi kuitenkin olla suuri vaikutus kasvojen ihon ulkonäköön ja tuntuun. Nyrkkisääntönä on aina ollut kasvojen pesu aamuin illoin. Viime aikoina on kuitenkin käyty keskustelua aamupuhdistuksen tarpeellisuudesta, jos iho on kuiva ja herkkä. Jotkut luulevat, että aamupuhdistuksen jättäminen väliin voi auttaa ihoa säilyttämään luonnolliset öljynsä. Selvitämme seuraavassa, miten usein kasvot kannattaa pestä ja annamme vinkkejä ihollesi parhaiten sopivan puhdistusrutiinin luomiseen.

Hellävaraisen aamupuhdistuksen edut

  • Kasvojen peseminen aamulla auttaa poistamaan yön aikana iholle kertynyttä hikeä, likaa, ylimääräistä rasvaa ja bakteereja.
  • Käyttämällä ihotyypillesi sopivaa aamupuhdistusainetta voit auttaa ehkäisemään tukkeutuneita ihohuokosia, jotka voivat aiheuttaa aknea ja muita iho-ongelmia.
  • Puhdistuksessa lähtevät myös muut ylimäärääiset illalla käyttämäsi ihonhoitoaineet, kuten retinolin tai glykolihapon.
  • Aamurutiinin aloittaminen puhtaalla ja raikkaalla iholla auttaa luomaan pohjan muille seuraaville tuotteille.

Onko kasvojen pesemisestä aamulla haittaa?

Kasvojen aamupesu ei ole haitallista iholle; se on itse asiassa tärkeä osa kattavaa ihonhoitorutiinia. American Academy of Dermatology suosittelee kasvojen pesemistä aamulla, ennen nukkumaanmenoa ja hikoilun jälkeen, ihotyypistä riippumatta1. Asiantuntijoiden mukaan kasvojen aamupuhdistus pesee pois iholle yön aikana kertyneet bakteerit, hien ja lian. Se myös auttaa aloittamaan ihonhoitorutiinin ensimmäisestä ruudusta ja muiden mahdollisten tuotteiden optimaalisen imeytymisen. Se auttaa valmistelemaan ihon aamuisin tärkeille ihonhoitotuotteille (kuten aurinkosuojalle) ja poistaa mahdolliset edellisen illan tuotejäämät.

Jos käytät "sluggingia" osana iltarutiinejasi, aamupuhdistus on välttämätön. Ihoa sulkevat voiteet muodostavat ihon pinnalle fyysisen suojakerroksen, joka lukitsee kosteuden ihoon (kuten ilta-aikaan käytettävät ihonhoitotuotteet). Jos sitä ei pestä kunnolla pois aamulla, se voi häiritä ihonhoitotuotteiden imeytymistä päivän aikana ja tehdä ihosta kiiltävän näköisen.2

Voiko kasvot pestä aamulla pelkällä vedellä?

Vaikka kasvojen huuhteleminen kylmällä vedellä aamulla voi tuntua virkistävältä, se ei yleensä riitä puhdistamaan tehokkaasti. Monet illalla käytettävät ihonhoitotuotteet (esim. retinoliseerumi ja anti-age-yövoiteet) sisältävät ainesosia, jotka eivät liukene veteen. Hellävaraisella puhdistuksella voidaan estää öljyjen ja muiden epäpuhtauksien kertyminen ihon pintaan, ihohuokosten tukkeutuminen ja ihon epätasapaino, kuten finnit, kiilto ja elottomuus.

Voinko ohittaa pesun ja käyttää sen sijaan kasvovettä?

Kasvojenpuhdistusaineella ja kasvovedellä on kullakin omat käyttökohteensa ja etunsa. Puhdistustuotteita käytetään ihonhoitorutiinin ensimmäisenä vaiheena ylimääräisen rasvan, lian ja muiden epäpuhtauksien poistamiseen. Kasvovettä voi käyttää kasvojenpuhdistuksen jälkeen ihon pH-tasapainon palauttamiseen, ihon raikastamiseen ja jäljelle jääneen lian tai rasvan poistamiseen. Vaikka kasvovedellä on puhdistavia ominaisuuksia, se ei ole sama asia kuin kasvojenpuhdistusaine.

Onko puhdistaminen tärkeämpää aamulla vai illalla?

Puhdistus on tärkeä vaihe kaikissa ihonhoitorutiineissa aamulla ja illalla. Asiantuntijat ovat kuitenkin erimielisiä siitä, onko jompikumpi tärkeämpää. Kasvojen aamupesu poistaa hikeä, ylimääräistä öljyä ja bakteereja. Iltapuhdistus taas poistaa lian, öljyn, meikin, ympäristön epäpuhtaudet ja muut päivän aikana kertyneet epäpuhtaudet.

Iho myös uudistuu nukkuessa, ja iltapesu voi auttaa tätä prosessia. Meikin poistaminen (esim. kasvojenpuhdistusaineella) ennen nukkumaanmenoa) on myös tärkeää tukkeutuneiden ihohuokosten ehkäisemiseksi.

Mikä kasvojenpuhdistusaine sopii parhaiten aamukäyttöön?

Kasvojen puhdistukseen ei ole yhtä yleispätevää ratkaisua. Sovelias puhdistusrutiini riippuu ihotyypistäsi, elämäntyylistäsi, iästäsi, asuinpaikkasi ilmastosta ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. CeraVe suosittelee valitsemaan ihotyypillesi sopivia hellävaraisia koostumuksia, jotka on suunniteltu suojaamaan ihon suojakerrosta. Sopiva puhdistustuote puhdistaa ihon pinnan syvältä ihoa kiristämättä, kuivattamatta tai ärsyttämättä. Suosi hajusteettomia koostumuksia, jotka on kehitetty yhdessä ihotautilääkärien kanssa, ovat allergiatestattuja ja sisältävät keramideja, hyaluronihappoa ja niasiiniamidia.

Seuraavassa muutamia hyviä neuvoja kasvojenpuhdistusaineen valintaan:

  • Kuiva iho: Tämä ihotyyppi kaipaa kosteutta, joten etsi kosteuttavaa, iholle hellävaraista aamupuhdistusainetta. Kuivalle iholle suositut tuotteet ovat usein mietoja.
  • Herkkä iho: Tutkimusten mukaan herkkä ja reaktiivinen iho hyötyy eniten hellävaraisista, hajusteettomista puhdistustuotteista.3
  • Normaali iho: Normaali-ihoiset voivat yleensä valita useimmista puhdistustuotteista, koska heidän ihonsa ei ole liian rasvoittuvainen tai kuiva.
  • Sekaiho: Tämä ihotyyppi tuntuu usein rasvoittuvalta tietyillä alueilla (esim. T-alueella) ja kuivalta muilla, joten on tärkeää valita puhdistustuotteita, jotka auttavat poistamaan liiallista talia (öljyä) mutta ei kosteutta.
  • Rasvoittuva iho: Vaahtoavat kasvojenpuhdistusaineet voivat auttaa poistamaan ylimääräistä rasvaa ja vähentämään kiiltoa. Kaksoispuhdistus voi olla erityisen hyödyllistä myös rasvoittuvalle iholle.

Kolme CeraVe-kasvojenpuhdistustuotetta hellävaraiseen aamupuhdistukseen

CeraVe Hydrating Facial Cleanser

CeraVe Hydrating Facial Cleanser on erinomainen vaahtoamaton aamupuhdistusaine normaalille ja kuivalle iholle. Se sisältää kolmea välttämätöntä keramidia ja hyaluronihappoa. Se on suunniteltu puhdistamaan, kosteuttamaan ja raikastamaan ihoa samalla, kun se ylläpitää ihon suojakerrosta.

CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser

CeraVe Hydrating Cream-to-Foam Cleanser poistaa lian ja meikin, mutta ei ihon luonnollista kosteutta. Keramideja, aminohappoja ja hyaluronihappoa sisältävä pH-tasapainotettu koostumus alkaa voidemaisena ja muuttuu pehmeäksi vaahdoksi. Sopii normaalille ja kuivalle iholle, mutta sopii myös herkälle iholle.

CeraVe Foaming Facial Cleanser

Voit lisätä CeraVe Foaming Facial Cleanser -puhdistusainetta aamupuhdistusrutiiniisi, jos ihosi on rasvoittuvampi. Tämä keramideja, hyaluronihappoa ja niasiiniamidia sisältävä kasvojenpuhdistusaine on suunniteltu syväpuhdistamaan ihoa ja poistamaan ylimääräistä rasvaa ihon suojakerrosta häiritsemättä.

Message
Download Chrome